Jadłospis

Co jedzą nasi podopieczni 

Jadłospis

Poniedziałek

  • Zupa mleczna 2% z płatkami owsianymi
  • Jabłko
  • Pomidorowa z makaronem zabielana jogurtem greckim z marchewka i pietruszką
  • Ryż z sosem truskawkowym
  • Chałka z masłem

 

Wtorek

  • Kanapki z masłem paprykowym i szynką drobiową

  • Tarta marchew z jabłkiem

  • Krupnik na drobiowym wywarze z kaszą jęczmienną, marchewką, pietruszką, selerem

  • Pulpeciki z mięsa wieprzowego z ziemniakami, koperkiem i mizerią z jogurtem greckim

  • Kefir z owocami leśnymi i otrębami orkiszowymi

 

Środa

  • Zupa mleczna 2% z płatkami gryczanymi

  • Maślana bułeczka z masłem i powidłami śliwkowymi

  • Barszczyk czerwony zabielany jogurtem greckim z ziemniakami, marchewką, pietruszką i selerem

  • Kaszotto z mięsem i jarzynami w sosie paprykowym, surówka z selera i jabłka

  • Owocowy talerzyk

Czwartek

  • Chleb gryczany z pastą z białego sera i szczypiorkiem

  • Arbuz

  • Krem z kalafiora z marchewką, selerem, porem, pietruszką

  • Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym z indyka i warzywami

  • Daktylowo-kokosowe wafle

 

Piątek

  • Chleb pszenny z pastą jajeczną, szczypiorkiem i ogórkiem zielonym

  • Sok warzywny

  • Żurek śląski z ziemniakami, zabielany jogurtem greckim z marchewką, pietruszką, selerem i porem

  • Paluszki rybne z koperkiem i sosem cytrynowym, kaszą gryczaną i buraczkami

  • Gruszka z bananem